De examens zitten erop en de zomer is van start gegaan, dat betekent ook dat je de resultaten van je examens waarschijnlijk al hebt ontvangen. Voor sommigen was dat een opluchting: geslaagd op alles en twee maanden vakantie in het verschiet. Helaas geldt dat voor de meesten niet zo. Of je het nu had verwacht of niet: de herexamens komen er aan… Voor dat je het weet kruip je terug achter je boeken. Maar met deze tips gaat dat een stuk vlotter!

 

ONDERNEEM ACTIE…

  1. Neem contact op met docenten

Je weet waarschijnlijk wel waar het is misgelopen. Maar maak gebruik van de kans om je examens in te kijken en stel bijkomende vragen aan je professoren of docenten om te achterhalen waar je fouten hebt gemaakt.

  1. Vraag advies aan je medestudenten

Die vriend, vriendin of kennis uit de aula die wel geslaagd is, kan jou waarschijnlijk bruikbaar advies geven. Vraag eventueel extra notities, schema’s of andere tips!

  1. Ga aan de slag!

Met goed advies alleen ga je het natuurlijk niet redden: het is belangrijk om ook zelf aan het werk te gaan! Jij bent immers degene die op de examens moet slagen… In een aantal van onze vorige blogs kan je lezen op welke manier je het best kan studeren!

  1. Creëer een routine

Het is belangrijk dat je (zeker tijdens de zomervakantie) een routine kweekt. Maak een efficiënte planning op en hou je daaraan. Bepaal je doelen en  vertaal deze naar een realistisch tijdsschema.

  1. Studeer en geniet met mate

Je hebt misschien het gevoel dat je hele zomer om zeep is door de herexamens, maar dat hoeft niet zo te zijn! Plan gerust een leuke BBQ met vrienden op een warme zomeravond, dat kan alleen maar dienen als extra motivatie om je te houden aan je deadlines! Jou harde werk zal beloond worden!

  1. Reflecteer

Denk eens na hoe het komt dat je in eerste zit er niet door was en pas je leerstijl waar nodig aan. In deze blog lees je hoe je op een actieve manier kan studeren, op die manier onthoud je veel meer informatie dan op een passieve manier. Als je nog altijd niet weet waar je precies de mist in gaat, kan je altijd bij ons langskomen. Onze studiecoaches staan altijd klaar om jou te helpen!

VRAAG JEZELF AF…

  1. Ben je te vaak uit geweest?

Misschien heb je de Oude Markt vaker gezien dan je boeken en is het daar misgelopen? Probeer naar volgend jaar toe een goede balans te vinden tussen studeren en amuseren! 😉

  1. Waren jouw notities goed genoeg?

Uitgebreide slides en een uitgebreid handboek? Lijkt misschien voldoende, maar dat is het vaak niet. Heb je geen of slechte notities? Maak daar dan volgend jaar werk van en voorkom herexamens! Ga naar de les om te achterhalen waar de professoren en docenten veel aandacht aan hechten. Bovendien is het belangrijk om de juiste manier van notities nemen te ontdekken. Gebruik je liever pen en papier of ga je digitaal te werk? Zijn ze uitgebreid genoeg of misschien té uitgebreid? Vergelijk eens met medestudenten en zoek de optimale manier voor jezelf om notities te nemen en te studeren.

  1. Heb je voor de juiste richting gekozen?

Het gebeurt vaker dan je denkt dat studenten pas na een tijdje beseffen dat ze niet op hun plek zitten in hun richting. Een wijs iemand vertelde me ooit dat geen enkele studierichting moeilijk is, zolang je het maar graag doet en oprecht geïnteresseerd bent erin! Het is dus aan jou om te ontdekken en ook aan te geven of de richting waarvoor je hebt gekozen écht bij jou past. Is dat niet zo? Denk dan eens na over andere mogelijkheden, je bent nog jong en je hebt nog veel kansen! Meer advies nodig? Kom dan gerust langs bij ons.

10. Wij helpen je slagen

Helpen deze tips toch nog niet? Dan helpen wij je slagen! Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend infogesprek om erachter te komen wat wij voor jou kunnen betekenen! Of contacteer ons via ons contactformulier, informatiemail of telefonisch contact.