Na de paasvakantie is het weer zo ver: haasten naar de les, racen naar de supermarkt, koken, afwassen, opnieuw naar de les, een lezing meepikken, omkleden en nog iets gaan drinken, … En dan die examens die om de hoek lonken… Het kan soms erg hectisch zijn om je sociale leven te combineren met je studies en alle andere nevenactiviteiten. Als je dan ook nog eens weg bent onder de vleugels van mama en zelf moet koken, afwassen en kuisen kan dat resulteren in ongezonde en onevenwichtige maaltijden. Daarom hebben wij het deze keer over een andere boeg gegooid en bloggen wij over gezonde snacks om jou te helpen met een evenwichtiger voedingspatroon!

 

Bij het ontbijt

Opteer ’s morgens voor granen en vruchten. In de supermarkt vind je tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten cornflakes met granen en noten of granola’s. Gewoon wat yoghurt en fruit erbij en klaar is kees een gezond en toch lekker ontbijtje. En geloof me, het hoeft er helemaal niet zo Instragrammable uit te zien als je denkt, als het maar lekker en gezond is toch?!

TIP Kies voor blauwe bessen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kan het eten van blauwe bessen een positief effect hebben op het verbeteren van het kortetermijngeheugen. Andere paars gekleurde groenten en fruit bevatten het bestandsdeel dat hier verantwoordelijk voor is, namelijk anthocycaan, ook. Dus zet aubergine, bramen, frambozen en kersen ook gerust eens op die boodschappenlijst.

Snacks voor tussendoor

Vers fruit en groenten zitten vol met vitamines die jou een energieboost geven. Haal wat groenten en fruit in huis en neem ze mee naar de les. Denk aan een bakje worteltjes, kersttomaatjes, heerlijk in combinatie met de juiste hummus! Of ga simpelweg voor een stuk fruit.

Ben je geen fan van een simpel stuk fruit? Maak er dan een smoothievan of koop verse smoothies in de supermarkt. Superlekker en ook nog eens gezond om tussen de lessen door wat energie op te doen. Heb je geen vers fruit in huis? Dan kan je ook voor gedroogd fruit of compote gaan. Je kan ook op voorhand fruit schillen en invriezen, dan hoef je ze enkel nog in de blender te gooien, klaar in een wip!

Of geen fan van rauwe groentjes? Maak dan eens soep?Tegenwoordig bestaat er zoiets als een soepmaker, een machine die je groenten voor je kookt en mixt. Gewoon groentjes wassen, schillen en snijden, in de soepmaker gooien en KLAAR. Super simpel en gezond en ook nog eens superlekker.

Een andere gezonde snack is noten. Noten zitten vol vezels en omega 3-vetzuren. Neem een bakje noten mee naar de les of voor de liefhebbers van zoetigheden onder ons: zondig eens en ga langs bij de chocolatier voor studentenhaver 😉

Preparation is key!

Maak op een avond een slaatje voor de dag erna. Kook eventueel wat pasta en voeg daar groentjes aan toe die je zelf lekker vindt, eventueel een stukje vlees of wat vis, noten, kaas, … om het te pimpen en op smaak te brengen. Dat kan je gemakkelijk in een bakje meenemen naar de les of klaarzetten voor de avond erna om snel op te eten wanneer je een volle agenda hebt.

TIP Kies je voor vis? Dan maak je nog eens een goede keuze ook. Volgens onderzoek verbeteren omega 3-vetzuren de basisfuncties van je hersenen.

Aldus: gezond eten en een goede voorbereiding kunnen jouw week op kot een stuk vlotter doen verlopen. Tijd besparen door een efficiënte studieplanning is belangrijk, maar gezond eten en dat goed inplannen is ook cruciaal! Een gezonde geest in een gezond lichaam. Voor dieet tips kan je niet onmiddellijk bij ons terecht maar we helpen je wel graag met vakbegeleiding en studiecoaching als het zelfs met deze powerfoods niet zou lukken. Contacteer ons alvast vrijblijvend voor wat meer informatie!  Je kan het contactformulier invullen of bellen naar 016 58 28 78 voor meer inlichtingen of om een vrijblijvende afspraak te maken.