Je hebt het wellicht al in het nieuws gezien of gehoord. Minister van onderwijs, Ben Weyts, heeft het idee om een extra schakeljaar in te voeren voor het Algemeen Secundair Onderwijs. Bij TSO en BSO bestaat dit namelijk al. Leerlingen worden in een zevende jaar voorbereid op de specialisatie die ze écht graag willen doen.

In vorige blogs schreven we al over de achteruitgang van de kwaliteit van het secundair onderwijs. Opnieuw blijkt de noodzaak aan verandering en vooral aan verbetering. Tine Baelmans, vicerector van de KU Leuven vertelt in een interview met VRT dat slechts 1/3e van de studenten hun eerste jaar succesvol afleggen.

Dat de regering hier iets aan wil veranderen en leerlingen wilt helpen bij de overstap naar het studentenleven, kunnen wij alleen maar toejuichen. Bij Slaagsleutels zetten wij ons al drie jaar in om leerlingen te begeleiden bij deze grote stap. De services die Slaagsleutels aanbiedt in het kader van “van leerling naar student” zijn bedoeld om leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar klaar te stomen voor het hogere onderwijs.

In de plaats van een jaar te ‘verliezen’ door een extra schakeljaar te volgen, lijkt het ons bij Slaagsleutels praktischer en efficiënter om je optimaal voor te bereiden tijdens het 5de en 6demiddelbaar. Door onze gepersonaliseerde aanpak en professionele begeleiding kunnen we deze kloof beter en sneller overbruggen. Hierdoor ben je op je 18de klaar om de juiste studiekeuze te maken en heb je de nodige vaardigheden én kennis verworven om je hogere studies tot een succes te maken!

Nog meer lezen? Check zeker onze andere blogs. Verder kan je ons altijd vrijblijvend contacteren voor meer informatie door het contactformulier in te vullen of te bellen naar 016 58 28 78 voor meer inlichtingen.