Ho ho ho! Kerst komt er aan. Maar oh oh oh, de blok dus ook… Al die familiefeesten kunnen voor heel wat afleiding zorgen! Dus hoe kun je dan het beste studeren tijdens de kerstperiode?

Om van de feestdagen toch een leuke periode te maken tijdens de blok en de examens, hebben wij een aantal tips voor jou!

#plannen

Maak eerst en vooral een goede planning en neem gerust wat tijd voor de feesten. Hierop kan je je planning invullen en toch nog tijd maken voor de feesten. Want plannen is key! Zorg voor wat afwisseling en kies een vak of taak waar je niet snel bij afgeleid raakt. Probeer bijvoorbeeld aan de blok te beginnen met een paper of een vak dat je graag doet. Het is namelijk makkelijker om daar je aandacht bij te houden, zo kom je stilaan in het juiste ritme. Bovendien is het zo eenvoudiger om te focussen met alle kerstvoorbereidingen rondom je. Plan ook niet te veel in en houd rekening met familiefeesten en eventuele voorbereidingen daarvoor!

#maakafspraken

Breng je familie op de hoogte van je planning. Net omdat je ’s avonds veel tijd verliest door alle feestjes, is het belangrijk om je tijd overdag goed te benutten. Laat je ouders weten tussen welke tijdstippen je zal studeren en vraag of ze daar rekening mee willen houden. Op die manier kunnen zij zich daar ook aan aanpassen en zullen ze je niet te pas en te onpas storen om te vragen of je mee gaat kerstshoppen of even langs de winkel kan.

#wegvandestress

Kerstfeest bij jouw thuis? Gezellig! Maar niet zo evident om te studeren terwijl iedereen druk in de weer is met de voorbereidingen. Ouders die gestresseerd raken en jouw planning uit het oog verliezen zijn dan ook geen pretje. Je hoort het al “heb je even tijd om de tafel te helpen dekken?” of “kan jij snel naar de slager gaan om het vlees te halen, ik heb écht geen tijd…” Ja, gestresseerde moeders en vaders kan je wel missen als je volop aan het studeren bent. Ga een dagje naar de bibliotheek om te studeren in alle rust en vermijd de kerstfeest-stresskes van de mama en de papa.

#treatyourself

Geen betere pauze dan een kerstpauze toch?! Last minute nog een kerstcadeau online shoppen, een winterwandeling met de hond of een leuke kerstfilm aan het einde van de dag. Pauzes zijn nu eenmaal nodig en geven je nadien weer energie en focus om er terug aan te beginnen! Bovendien heb je na al dat harde werk die pauze écht wel verdiend, geniet er dan ook van en spreek af dat er niet gesproken wordt over examens of studeren tijdens de feesten, deal?

#niet(teveel)drinken

Probeer je alcoholconsumptie te beperken tijdens de feesten. Een kater kan je écht missen en al zeker tijdens het studeren. Bovendien is het makkelijker om je te focussen zonder alcohol in je systeem en ook evidenter om de dag erna op te staan en er op tijd aan te beginnen. En geen zorgen, je kan de schade inhalen op de Oude Markt zodra het academiejaar terug begint. Maar alles op zijn tijd!

#merrychristmas

Last but not least, willen wij je hele fijne feesten toewensen en ook een succesvolle blok. Zie je het toch even niet zitten? Dan weet je ons te vinden voor advies en tips! Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie! Je kan het contactfomulier invullen of bellen naar 016 58 28 78 voor meer inlichtingen of om een vrijblijvende afspraak te maken.