90 studenten die vlekkeloos het toelatingsexamen voor arts en tandarts aflegden, laten in hun kaarten kijken en vertellen je hoe zij slaagden.

BEREID JE GRONDIG VOOR

Naast schoolwerk voor zesdejaars ASO, besteedde 95% van de geslaagde studenten tussen de 300 en 400 extra uren aan het leren voor het examen.

ZORG VOOR VOLDOENDE MOTIVATIE

Liefst 90% van de studenten geeft aan hun droom te willen realiseren waardoor ze erg gemotiveerd zijn.

MAAK EEN GOEDE PLANNING

75% geeft aan veel moeite te hebben met plannen. Maak op voorhand een duidelijk schema en probeer je er zo goed mogelijk aan te houden.

GEEF NIET OP

33% van de laatstejaarsstudenten die slaagden hebben ernstig getwijfeld om te stoppen met de voorbereidingen door de zware combinatie met de taken uit het zesde jaar secundair onderwijs. Even op de tanden bijten en achter die boeken kruipen, is echter de boodschap!

LAAT STRESS THUIS

Ongetwijfeld zal je lopen stressen voor het toelatingsexamen. Dat is normaal. 90% van de studenten die slaagden hadden ook stress net voor het examen. Laat je echter niet overmannen en keep calm! Wij kunnen jou daarbij helpen.

VRAAG PERSOONLIJKE BEGELEIDING, HET HELPT!

80% van de ondervraagden liet zich voor een of meerdere vakken individueel begeleiden. Slechts 30% vinden groepslessen nuttig om te slagen. Individuele begeleiding werkt trouwens echt! De toegevoegde waarde van kwalitatief hoogstaande persoonlijke begeleiding, krijgt een score van 9,3 op 10. De toegevoegde waarde van groepslessen is minder hoog. Hier schatten deze studenten de toegevoegde waarde van groepslessen gemiddeld slechts 3 op 10, onafhankelijk of deze groepslessen gegeven worden door scholen, universiteiten of privé-organisaties.

COMBINEER ZELFSTUDIE MET INDIVIDUELE BEGELEIDING

80% van het aantal uren wordt besteed aan zelfstudie. Opmerkelijk is dat, indien de zelfstudie gepaard gaat met individuele begeleiding en opvolging, 85% beweert dat daardoor de kwaliteit van hun zelfstudie veel hoger ligt. Ze voelen zich daarnaast dubbel zo gemotiveerd. Bij Slaagsleutels wordt duidelijk richting gegeven met syllabussen voor de theorie en extra oefenbundels. De studenten verliezen hierdoor geen tijd om informatie bij elkaar te sprokkelen. Na elke persoonlijke les krijgt de student duidelijke opdrachten mee naar huis met realistische deadlines en zorgvuldige feedback.

LET OP VERSCHILLENDE PUNTEN

De ondervraagde geslaagde studenten zijn het erover eens dat een intensieve voorbereiding, een realistische planning, het toepassen van de juiste studiemethodiek, een sterke motivatie gekoppeld aan een ijzeren discipline en doorzettingsvermogen de belangrijkste succesfactoren zijn.

PAS JE STRATEGIE AAN TIJDENS HET EXAMEN

Tijdens het examen volgde de overgrote meerderheid een strikte en aangepaste strategie die hen tijdens de individuele begeleiding werd aangeleerd. Dit blijkt ook nodig, gezien de vele valkuilen in de vraagstellingen en een gemiddeld slagingspercentage van slechts 20%.

Zit jij met vragen omtrent het toelatingsexamen (tand)arts of wens je meer info omtrent specifieke vakbegeleiding?

Neem dan CONTACT op met Slaagsleutels voor een vrijblijvende afspraak hoe we jou kunnen helpen, persoonlijk én op maat!