Assertiviteitstraining

Assertiviteitstraining

 

Kun je lastig voor jezelf opkomen? Weet je niet hoe je je mening sterk naar voren kan brengen? Vat je feedback op als kritiek? Durf je geen nee te zeggen, waardoor je veel dingen doet waar je geen trek in hebt?

Als je je in één van deze punten herkent, dan zou het toch heerlijk zijn om met die situaties om te kunnen gaan die je nu nog lastig vindt! Assertief zijn is hiervoor de sleutel.

Assertiviteit is iets wat sommigen van nature hebben, maar wat jij kunt leren! In een assertiviteitstraining leer je in sociale situaties assertiever te zijn. We reiken je handvaten aan, die je helpen beter voor jezelf op te komen en je grenzen te bewaken.

Ben je geïnteresseerd om een assertiviteitstraining bij ons te volgen, wees dan assertief en neem contact met ons op! Zie dit als een eerste stap naar een zelfverzekerder en assertiever persoon!

 Zodra je contact met ons hebt opgenomen, organiseren we eerst een persoonlijk intakegesprek met onze gespecialiseerde psycholoog. In dit gesprek willen we:

 1. Nagaan of een assertiviteitstraining voor jou de meest toegevoegde waarde biedt. Mogelijk spelen andere, vaak onderliggende problemen, een rol bij het creëren van lastige situaties, die eventueel best eerst aangepakt worden.
 2. Onze sleutel tot slagen ligt in maatwerk. Om op maat training te geven, krijgt de psycholoog in het persoonlijk gesprek duidelijk zicht op de totale context.

 

De training zelf

In deze intensieve en praktijkgerichte training gaan we eerst in op wat je kan verstaan onder assertiviteit en zelfvertrouwen. Vervolgens leggen we nadruk op je huidige gedrag en reiken we handvaten aan voor nieuwe mogelijkheden. Stap-voor-stap leer je hoe je assertiever kan worden en je zelfvertrouwen kan verhogen.

Omdat het belangrijk is rekening te houden met anderen, speelt communicatie een grote rol. Daarom bieden we assertiviteitstrainingen enkel aan in praktische sessies met maximaal 5 deelnemers, zodat je in een veilige omgeving kunt oefenen met de handvaten die wij jou aanreiken.

Na de training heb je de volgende vaardigheden verworven:

 • Betere zelfkennis waardoor je proactief kan handelen
 • Meer zelfvertrouwen om de dagdagelijkse uitdagingen aan te gaan
 • Duidelijk voor jouw mening opkomen, in verschillende sociale situaties
 • Respectvol nee zeggen
 • Grenzen aangeven
 • Efficiënt omgaan met feedback, zowel geven als ontvangen
 • Communicatieve vaardigheden bij makkelijke en moeilijkere sociale situaties
 • Gevoelens herkennen en durven uiten

 

Doelgroep

In de eerste plaats gericht op studenten universiteit of hoge school in praktijksessies van maximaal 5 personen; wij zorgen voor een goede mix waardoor jullie ook van elkaar kunnen leren.

 

Syllabus

Bij elke sessie krijgen jullie een syllabus met daarin omschreven:

 • Noodzakelijke theoretische achtergrond
 • Voorbeelden, toepassingen en oefeningen
 • Huiswerkopdrachten die bij de volgende sessie besproken worden

 

Inschrijven

 

Inschrijven kan door CONTACT op te nemen met Slaagsleutels. Ook voor een vrijblijvend infogesprek kan u ons steeds contacteren, persoonlijk én op maat!