Dé kritische succesfactor om te slagen voor jouw toelatingsexamen arts/tandarts (deel 1)

De kritische succesfactor om te slagen voor jouw toelatingsexamen: een doorgedreven, specifieke en grondige voorbereiding

Voor de voorbereiding van het toelatingsexamen is de motivatie om te slagen uiteraard belangrijk. Nog véél belangrijker is het om de discipline te hebben je daadwerkelijk goed voor te bereiden. Goede voornemens omzetten in het juiste voorbereidingsgedrag.

Heb jij daar moeite mee? Wij hebben bij Slaagsleutels een programma ontwikkeld om discipline in uitvoering aan te leren in 4 stappen. Wil je daar meer informatie over: mail naar info@slaagsleutels.be

Uit onze ervaring weten we dat voor de gemiddelde student  een kwantitatieve tijdsinvestering van 400u noodzakelijk is voor de voorbereiding van deze toelatingsproef. Uiteraard is dat individueel verschillend en hangt het mee af van jouw voorgeschiedenis.

Nog belangrijker is dat deze voorbereiding aan volgende kwalitatieve criteria voldoet:

  • Effectiviteit: studeer ik de juiste zaken? Het gaat niet louter om kennis, maar vooral om inzicht. Op basis van een aantal gegevens moet je afleidingen kunnen maken om tot het juiste resultaat te komen. Een vraagstelling kan ook gebaseerd zijn op grafische gegevens. Grafieken kunnen analyseren is dus een belangrijke vaardigheid. Daarvoor is het nodig dat je over het juiste studiemateriaal (cursus én vragen) beschikt! En dat je niet nog moet rondhollen om cursussen bijeen te schrapen (het gaat om leerstof van 42 trimesters secundair onderwijs!). Vaak is er studiemateriaal op de markt dat kwalitatief ondermaats is.
    Bij SLAAGSLEUTELS hebben we alvast het juiste studiemateriaal met de laatste nieuwe updates!
  • Efficiëntie: studeer ik op de juiste manier? Ook hiervoor kan je je laten begeleiden bij ons.

  • Is de voorbereiding specifiek afgestemd op de eisen van het toelatingsexamen? Het examen toetst je inzicht, redeneervermogen en assimilatiecapaciteit. Je moet de leerstofonderdelen beheersen én kunnen toepassen in vraagstukken. Daarom werken we met top-vakspecialisten met jaren ervaring in het begeleiden van studenten ter voorbereiding van het toelatingsexamen.
  • Oefenen, oefenen en nog eens oefenen op de speciale manier van vraagstelling én weten welke strategie je dient toe te passen bij de meerkeuzevragen (giscorrectie!) om je slaagkansen te maximaliseren.

  • Heb je de juiste individuele ondersteuning van specialisten waar je altijd bij terecht kan als je ergens vast loopt? Indien niet: contacteer info@slaagsleutels.be

IN DE VOLGENDE BLOG OVER HET TOELATINGSEXAMEN GEVEN WE 7 ULTIEME TIPS OP WEG NAAR EEN SUCCESVOL TOELATINGSEXAMEN! 

Een vraag? Stel raak!

Contacteer ons makkelijk via

info@slaagsleutels.be
016 58 28 78 

Ons lesaanbod